Skins – Først ut i et nytt markedssegment

Det har gått hele 18 år siden produsenten av kompresjonstøy ble dannet i Australia, og produktene deres har vært på markedet helt siden 1998. Selv om kompresjonstøy, spesielt kompresjonstøy fra Skins, nå har blitt kjent over så å si hele verden var ikke interessen like stor når selskapet startet opp rett før tusenårsskiftet.

I 1996 hadde en australsk atlet ved navn Brad Duffy en hårete ambisjon – hele tiden føle seg ti år yngre slik at han kunne trene hele dagen, feste hele natten og være klar neste morgen igjen for å gjenta denne prosedyren. I dag ville de fleste rynket på nesen og stilt spørsmålstegn til om et slikt produkt virkelig kunne finnes, og det gjorde folk også den gang. Men det stoppet ikke Brad Duffy i å nå de målene han hadde satt for seg.

Klikk her for å lese testen av Skins A400 kompresjonstights

Hans utgangspunkt var kunnskapen om at forbedret blodsirkulasjon ville sørge for at mer oksygen ble levert til musklene, noe som ville resultere i bedre arbeidskapasitet i musklene. Dermed bar det til eksperter og andre med kompetanse innenfor området for å få en bekreftelse på at han var inne på noe, og 16 år seinere er det ingen tvil om at australieren virkelig «skjøt gullfuglen».

Ikke lang tid etter at Duffy mottok bekreftelsen fra fagfolk var han i gang med å produsere kompresjonsklær under navnet Skins. Bakgrunnen for navnevalget var at det var disse momentene ved navn Skins som forbedret kraften, hurtigheten, utholdenhet og restitusjonen i musklene. To år etter at selskapet så dagens lys kom de de tre første produktene deres på markedet; «JetSkins» for reisende, «SportsSkins» for idrettsutøvere og «SnowSkins» spesiallaget for alpinister.

I dag er selskapet av mange regnet som verdensledende på kompresjonsklær og har et produktutvalg som er imponerende: Kvinnene har sine egne produkter, mennene sine egne og ungdom sine egne. Dessuten er det eget tøy for overkroppen, underkroppen og heldekkende kompresjonstøy (lignende badedrakt) også. I det siste har det også kommet eget tøy for ulike idretter, som på mange måter har bidratt til at bruken av kompresjonsklær er tatt til et nytt nivå.

Og alt startet med en australier i 1996 med en mildt sagt sprø idé.

skins a400 kompresjonstights