2XU – Nykommeren innenfor kompresjonsklær

Mens Skins nærmest hadde monopol på markedet for kompresjonsklær, fikk de for alvor konkurranse om markedsandelene når 2XU Pty Limited ble stiftet rett etter nyttår 2005. Det multinasjonale selskapet så for alvor at interessen for kompresjonsklær var økende, og bestemte seg for å konkurrere mot Skins med sin base fra Australia.

Deres slagord er «advance human performance». Bakgrunnen for slagordet er enkelt og greit at I følge 2XU har kompresjon (og kompresjonsklær) vært brukt tidligere i forbindelse med kirurgiske inngrep/innenfor medisinfeltet. Ønsket til det multinasjonale selskapet, med base i Melbourne i Australia, var å forbedre kroppen fysisk ved bruk av deres kompresjonstøy.

Klikk her for å lese testen av 2XU Elite Compression

Og det er liten tvil om at selskapet har klart å ta opp konkurransen med Skins, som alt i alt hadde store markedsandeler før 2XU kom på banen. 2XU har gjennom bruk av velkjente idrettsstjerner verden over klart å nå ut til et bredt spekter av potensielle kunder, og den store takken bør gå til deres markedsføringsavdeling. Tøyet deres har vært brukt av mange ulike verdensmestere i ulike idretter, og de har også klart å nå ut til flere også utover individuelle idrettsutøvere. De har blant annet hatt tøyet sitt brukt av australiernes svar på Norges Idrettsforbund, AIS (Australian Institute of Sport), samt profesjonelle sykkellag som The Cervelo Test Team og Team Garmin Slipstream.

Der hvor Skins nærmest har hatt en langt enklere oppgave med å befeste sin posisjon i markedet for kompresjonsklær har veien vært langt tøffere for etterkommeren 2XU som først kom i 2005. Men de har lagt ned et imponerende stykke arbeid, og per dags dato er merket tilgjengelig i 45 andre land utenom Australia. Det er et imponerende stykke arbeid.

Hva som er best av Skins og 2XU blir som å spørre hvilke fotballsko som er best av Nike og Adidas, da det er mange ulike faktorer som spiller inn med utgangspunkt i personlige preferanser. Men at 2XU har tatt opp kampen mot Skins og virkelig leverer kompresjonstøy av høy kvalitet er hevet over enhver tvil.

 

2XU-Compression-fer_993951i