Hva bør man se etter i en kompresjonstights?

Kompresjonstøy, og spesielt kompresjonstights har tatt det norske markedet med storm. I takt med interessen for disse klærne har det også stadig dukket opp flere merker og modeller. Akkurat hvilken kompresjonstights som passer best for deg er opp til deg å finne ut, men her er en liste med egenskaper som du bør vurdere spesielt nøye

Elastisitet

Hvor elastisk kompresjonstightsen er har mye å si for hvor behagelig den er. Tenk på hva du skal bruke den til, og om elastisiteten er tilpasset dette. Skal du løpe i den, trene styrke eller bruke den til restitusjon?

Mykhet2xu

Dette er jo et plagg som er plassert svært tett på huden, og derfor er det veldig viktig at det er laget i et stoff som er mykt og ikke vil klø eller gni for mye mot huden.

Svettemerker

Trening og svette hører sammen. Men man vil ikke at svetten skal synes, og heller ikke at den skal lagres i klærne man har på seg. Tykkelsen på stoffet, og dets evne til å transportere fuktighet, er veldig viktig her. Pustende stoff som slipper luft inn og ut er det beste, men husk samtidig at enkelte kompresjonstights har en tendens til å være litt gjennomsiktig.

Antibaktriell

Bakterier kan være et problem med noen tettsittende plagg. Det å finne materialer med innebygd antibaktrielle egenskaper er en idé for enkelte. Nå skal alt treningstøy vaskes ofte, men det kan likevel sette seg en lukt i plagget over tid.

Holdbarhet

Kompresjonstights fås i alle mulige prisklasser. Selv om pris og kvalitet ikke alltid henger sammen, så forventer vi at dyrere plagg holder bedre. Det gjør rett og slett at de dyre merkene blir tvunget til å levere kvalitet, for ikke å få missfornøyde kunder. Erfaringer fra andre kan være en viktig kilde til informasjon her. Og husk at du har lov å klage om plaggene ikke holder som forventet!

Lykke til i jakten på din perfekte kompresjonstights!